Syksyn 2017 toimintaa

Uudenmaan dreeverikerhon 50-vuotishistoriikki ON VALMISTUNUT

Mitään hyvää ei joudu odottamaan liian pitkään. Tällä periaatteella vuosikausia suunniteltu ja hiottu Uudenmaan Dreeverikerhon 50-vuotishistoriikki nimeltään Se alkoi YDYllä – ja ytyä siinä on vieläkin, on viimeinkin valmistunut ja on lähiaikoina tilattavissa tämän sivuston kautta.

Kauriinajokokeet ahvenanmaalla

”Pidennetyn viikonlopun” 26.-29.10.2017 aikana järjestettiin Ahvenanmaan Saltvikissä historialliset ajokokeet, joissa myös muutama mannermainen dreeveri ja bassetti pääsi kokeilemaan laillista kauriin ajoa. Kokeiden ja tuomarikurssin järjestelyistä vastasi Käyttöbassetit-yhdistys. Kurssin pääkouluttajana toimi Dreeverijärjestön pääkouluttaja Kari Hyytiäinen avustajanaan ruotsinkielisen kurssiosuuden vetänyt Timo Nurmiluoto. Myös muita Uudenmaan dreeverikerhon ylituomareita, koetuomareita ja koiranohjaajia oli mukana mahdollistamassa tätä historiallista tapahtumaa.

Alueen huima kaurismäärä aiheutti etenkin manner-Suomen harvahkoihin kauriskantoihin tottuneille koirille hieman hämmennystä, mutta jonkinlaisen sorkkaeläimen kaikki osallistuneet koirat eteensä löysivät.

Perjantain hienosta tuloksesta vastasi Esa Tauriaisen Namu, joka sai historian siivet havisemaan ajamalla ensimmäisen suomalaisen VOI1-kauristuloksen pistemäärällä 88,25. Lauantaina nähtiin vieläkin hurjempia tuloksia, kun kaksi koiraa ajoi kaurista yli 90 pisteen arvoisesti ja saavutti suorituksensa myötä Suomen ja Pohjoismaiden käyttövalion arvon.

Toisen koepäivän huipputuloksen ajaneet koirat, joille kauriin löytymiseen ei kulunut montakaan minuuttia. Vasemmalla hankolaisen Stefan Henrikssonin ”karvabassetti” Kärråsens Zenta (tulos VOI1, 92,57 p.) ja oikealla uumajalaisen Thomas Ekrothin dreeveri Vildtjärns Doris (tulos VOI1, 96,57 p.). Kummastakin tuli tuloksensa perusteella pohjoismainen käyttövalio. Kuvassa keskellä kokeen ylituomarina toiminut Jukka Viherlaakso Turusta.

Nyt kun peli tällä taholla on avattu ja uusia koetuomareita koulutettu myös Ahvenanmaalle, voidaan täydellä syyllä toivottavasti odottaa entistä laajempaa yhteistyötä UDK:n, Käyttöbassettien ja ahvenanmaalaisten uusien ystäviemme välille.

Koiranäyttelyn jälkipyykit ja syksyn toiminnan suunnittelutapaaminen

Kerhon ydinjoukkoa yhteisellä aterialla Martinassa Järvenpäässä

Kerhon syksyn 2017 toiminnan avausta ja kuluneen kesän yhteenvetoa varten kerhon aktiiviporukan ja Mäntsälän ryhmänäyttelyn järjestelytoimikunnan jäsenet kokoontuivat lokakuussa yhteiselle aterialle Järvenpään ravintola Martinaan. Tapaamisessa käytiin läpi näyttelyn järjestelyihin liittyvät opit ja kokemukset sekä tehtiin suunnitelmia alkaneen koekauden ja tulevan talven toiminnan pohjaksi.

Näyttelyn todettiin sujuneen pääosin hienosti suhteellisen pienenkin ydinjoukon ponnistuksin. Tulevaisuudessa vastaavanlaisiin, yhteistä hyvää edistäviin ponnistuksiin todettiin kuitenkin tarvittavan lisää – ja mielellään myös – nuorta voimaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s