Kevätkauden 2023 toimintaa

Vuoden haulikkokisa ammuttiin pienessä mutta laadukkaassa (???) porukassa

Vuoden 2023 perinteinen haulikkokisa käytiin alkukesäisessä säässä Pukkilan Savijärven ampumaradalla. Miellyttävästä säästä huolimatta osanotto oli tällä kertaa historiallisen alhainen. Kisassa mitteli kiekkoammuntataitojaan vain kolme yhdistyksen jäsentä ja yksi yhdistyksen ulkopuolinen, joten periaatteessa kaikilla oli mahdollisuus yltää ”mitalisijoihin”.

Perinteisen haulikkokisan osanottajamäärä oli tänä vuonna historiallisen pieni. Kuvassa kaikki osanottajat, vasemmalta Teppo Nurmiluoto, Silvo Mikkonen, Timo Nurmiluoto ja Seppo Jäälinoja.

Tästä huolimatta mestaruusottelusta tuli yksiselitteiselitteisesti yhden miehen kisa. Kun viime vuonna mahdettiin miettiä, että Silvo Mikkonen ylsi yllätysmestaruuteen pienenä ”onnenkantamoisena”, niin nyt Silvo vetäisi pitkän välimatkan kiistattomalla ylivoimalla ja otti mestaruudet sekä metsästystrapin että metsästyshaulikon kisasta ja vei niiden sivussa myös kerhon yleismestaruuden ja kiertopalkinnon nimiinsä täksi vuodeksi.

Silvo näytti muille närhen munat ja otti vastustamattoman etumatkan muihin jo tällä kertaa ensimmäiseksi ammutussa metsästystrapissa.Silvon peesissä viiden pisteen päässä hengitti kerhon jäsenkisan ulkopuolella ampunut Teppo Nurmiluoto ja heti tiukasti jäljessä kerhon jäsen Seppo Jäälinoja. Puheenjohtaja Timo N. hyytyi jo tässä vaiheessa ”ampuma-asuteknisiin” ongelmiin ja jäi tavoittamattomalle takamatkalle.

Metsästyshaulikossa eli ”puska-ammunnassa” Silvo ei antanut armoa, vaikka Seppo antoikin tiukan vastuksen. Lopputulemana Silvo keräsi kaikki kolme pokaalia suvereenilla esityksellä ja jätti paljon miettimisen aihetta muille kilpailijoille. Toivottavasti näin kiistaton ylivoima kuitenkin panee vauhtia muihin kerhon haulikkoampujiin niin, että Silvolle pystytään tarjoamaan tiukempi vastus ensi vuoden kisassa. Ja ennen kaikkea, toivottavasti osanottajamäärä saadaan nostetuksi taas ”vanhan hyvän ajan” tasolle, jossa osanottajia riitti sen verran, että sijoista päästiin kummassakin lajissa jopa uusimaan. Mutta kaikesta huolimatta: onnittelut Silvolle. joka suvereenilla voitollaan haulikkomestaruuden kiertopalkinnon palkintokaappiinsa jo toiseksi peräkkäiseksi vuodeksi!

Tulokset (metsästys-trap)

 1. Silvo Mikkonen, 19
 2. Teppo Nurmiluoto (kerhon ulkop.), 14
 3. Seppo Jäälinoja, 13
 4. Timo Nurmiluoto, 8

Tulokset (metsästyshaulikko, 10 kiekkoa)

 1. Silvo Mikkonen, 7
 2. Seppo Jäälinoja, 6
 3. Teppo Nurmiluoto (kerhon ulkop.), 5
 4. Timo Nurmiluoto, 3

Kokonaiskilpailu (25 + 10 kiekkoa)

 1. Silvo Mikkonen, 26
 2. Seppo Jäälinoja, 19
 3. Teppo Nurmiluoto (kerhon ulkop.), 19
 4. Timo Nurmiluoto, 11

Alun irtioton jälkeen Silvolla oli jo varaa esitellä muille kiekkoammunnan jaloa taitoa. Eikä esittely ollut pelkkää suun pieksäntää. Sen osoitti myös loppurutistus, joka teki Sivosta vuoden 2023 haulikkomestarin.

Silvo Mikkonen vei mestaruuden niin ylivoimaisen suvereenisti, että kaikkien kolmen pokaalin pitäminen käsissä samaan aikaan vaati tiukkaa keskittymistä palkintojenjakotilaisuudessa.

Yhdistyksen haulikkokisa (kisailmoitus)

Perinteinen haulikkokisa käydään tänä vuonna Savijärven ampumaradalla lauantaina 27. toukokuuta 2023 alkaen klo 12:00. Rata sijaitsee Pukkilassa osoitteessa Savijärventie 287. Kisassa tavoitellaan rennoissa tunnelmissa UDK:n parhaan ampujan kiertopalkintoa, mutta kerhoon kuulumattomatkin pääsevät mukaan.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan ja lisätietoja kisasta antaa Timo Poutinen puhelimitse numerosta 0400 612 153.

Kerhon perinteinen pilkkikisa

Säätieteilijöiden ennusteet lauantaiksi kaavaillusta vesisateesta saivat järjestäjät lähes perumaan koko kaavaillun pilkkikisan. Tosiasiallisesti kuitenkin vettä ei tullut tippaakaan. Kova tuuli kyllä antoi ymmärtää, että vaikka kevät on jo tuloillaan, sitä vielä joudutaan odottelemaan ainakin jonkin aikaa.

Hausjärven Valkjärvellä nähtiin vaihteeksi poikkeuksellisen suuri porukka dreeverikerhon kisailijoita. Tärppejä tuli paljon mutta kalat olivat nirsoja, joten saalis jäi melko vähiin.

Perinteisesti kerhon pilkkikisassa ei tärkeintä ole ollut voitto vaan palkintojenjakotilaisuus. Pystejä oli tälläkin kertaa jaettavina: oli kerhon kiertopalkintoa sekä kunniapalkinnot naisten, miesten, nuorten naisten ja nuorten miesten sarjassa.

Ennen palkinnonjakotilaisuuden alkua piti tietenkin tarkasti mitata ja punnita saaliit.

Tiukimman haasteen palkintotoimikunnalle aiheutti Paavo, joka onnistui saalistamaan avannostaan peräti kaksi tunnistettavaa särkeä. Punnituksessa tarvittiin kuitenkin Kansallisen Mittausviraston apua. Kuvassa kahdesta kalasta se suurempi.

Nuorten sarjan lyhennetyssä kisassa ottivat toisistaan mittaa Ilona (kuvassa) ja Pinja. Saalista ei tällä kertaa noussut, mutta kumpikin nuorten naisten sarjan osanottajista sai sitkeästä yrittämisestä palkinnokseen erämukin.

Nuorten miesten sarjassa Vertti tipautti komeasti oman pilkkinsä avantoon. Valitettavasti pilkissä ei ollut lainkaan siimaa mukana, joten Vertin saaliskalat jäivät ihmettelemään pohjalle ilmestynyttä kirkasta valoilmiötä. Upeasta suorituksestaan Vertti kuitenkin palkittiin minikokoisella ongella, jonka siimassa potkiskeli melkein elävä kala.

Miesten sarjan kisavoittajaksi nousi, Teppo, joka kilpaili kerhon virallisen mestaruusottelun ulkopuolisena. Aikaisemmissakin kisoissa kärkikahinoissa esiintynyt Teppo ylti tällä kertaa kisan ainoana osanottajana yli 300 gramman saaliiseen.

Naistensarjaan osallistui tässä kisassa peräti kolme rohkelikkoa, joista kaksi tosin keskeytti yrittämisen. Viime vuonna naisten mestariksi yltänyt Riitta sai siis tälläkin kertaa haltuunsa sarjan voittajapokaalin, kun hänet julistettiin sitkeän yrittämisensä ansiosta mestariksi vaikka saalista ei jäänpinnan yläpuolelle tällä kertaa noussutkaan.

Viime vuonna Suckmanin Pekka joutui pitämään sairastumisen vuoksi välivuoden. Mutta kuinka ollakaan, tänä vuonna Pekka jälleen näytti leijonankyntensä ja taiteili jään alta lähes 300 grammaan yltäneen saaliin, jolla otettiin Uudenmaan Dreeverikerhon pilkkimestaruustitteli ja kiertopalkinto vuodelta 2023.

Palkintojenjakotilaisuus ei olisi perinteidensä mukainen, ellei tarjolla olisi riittävästi kuumia makkaroita.

Tämänvuotisessa pilkkimestaruusottelussa nähtiin poikkeuksellisen laaja joukko osanottajia, mukana myös ilahduttava määrä naisia ja nuorisoa. Iloa riitti tuulesta ja tuiverruksesta huolimatta aivan loppuun saakka. Toivottavasti pääsemme jatkamaan samanlaisissa merkeissä myös ensi vuonna!

Tulokset

Miesten sarja

 1. Teppo N. (kerhon virallisen mestaruusottelun ulkopuolisena) 340 g
 2. Pekka S. (vuoden 2023 pilkkimestari ja kiertopalkinnon saaja) 295 g
 3. Silvo M. 220 g
 4. Matti K. 155 g
 5. Teemu (kerhon virallisen mestaruusottelun ulkopuolisena) 130 g
 6. Timo N. 100 g
 7. Paavo P. (Kansallisen Mittausviraston tarkistusmittauksella) 1,784 g

Naisten sarja

 1. Riitta K. tärppejä ja sitkeää yritystä, tuloksena – (viiva), vaikka DRAJ-sääntöjen mukaista luopumista ei tapahtunutkaan)

Kerhon perinteisen pilkkikisan kutsu

Kuluneen talven ajoittain poikkeuksellisen lämpimät ovat aiheuttaneet sen, että on ollut hieman epävarmaa, voidaanko perinteistä pilkkikisaa tänä vuonna lainkaan järjestää. Järjestäytymiskokouksessaan hallitus päätti leikkimielisen kisan ajankohdaksi lauantain 18. maaliskuuta.

Kokoontuminen tapahtuu Hausjärven Valkjärven leirintäalueen (Tulikallio) pysäköintialueella klo 10. Järvi sijaitsee Riihimäen ja Mäntsälän kaupunkien puolivälissä n. 20 km:n päässä kummastakin, ja järvellä on ainakin tällä hetkellä useita päiviä jatkuneen pakkasjakson ansiosta riittävän kestävä jääpeite. Järven valtakaloina ovat ahven, särki, kiiski ja hauki, mutta myös siika on mahdollista saada siiman päähän potkimaan. Tarkemmat tiedot paikasta ajo-ohjeineen löytyvät tästä linkistä.

Pilkkikisalla on säävaraus. Jos jää- tai keliolosuhteet pakottavat perumaan kisan, asiasta ilmoitetaan näillä sivuilla viimeistään edellisenä iltana eli perjantaina 17. maaliskuuta.

Lisätietoja pilkkikisasta antavat yhdistyksen sihteeri Soile Martikainen (sähköposti: soile.martikainen@gmail.com, puh. 0500 934 851), Riitta Kare (sähköposti: riitta.kare@elisanet.fi, puh. 040 5494069) ja puheenjohtaja Timo Nurmiluoto (sähköposti: timo.nurmiluoto@gmail.com, puh. 045 1130 927).

Vuosikokous 2023

Uudenmaan Dreeverikerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Mäntsälän Juustoportissa lauantaina 11. maaliskuuta 2023.

Kokouksessa valittiin yksimielisesti yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Timo Nurmiluoto jatkamaan uudelle kaudelle.

Yhdistyksen hallituksen jäseniksi valittiin yksimielisellä päätöksellä seuraavat henkilöt:

Riikka Alanne
Tero Hyvärinen
Matti Kare
Riitta Kare
Seppo Parkkinen


Hallituksen järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsi yksimielisesti varapuheenjohtajakseen Matti Kareen ja kutsui yhdistyksen sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi hallituksen ulkopuolelta Soile Martikaisen sekä koe- ja palkintovastaavaksi Pekka Suckmanin, joilla kummallakin on pysyvä läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen hallituksen kokouksissa.

Lisätietoja yhdistyksen kevään toiminnasta julkaistaan näillä sivuilla

Advertisement

Kommentointi on suljettu.