Kerho

Uudenmaan Dreeverikerho ry. – Nylands Dreverklubb rf.  toiminut Uudenmaan Kennelpiirin alueella jo vuodesta 1966. Olemme Suomen  Dreeverijärjestön jäsenkerho.

Uudenmaan  Dreeverikerholla on toimintaa niin koe- kuin näyttelypuolellakin. Ajokokeita järjestetään laajalti Uudenmaan Kennelpiirin  alueella. Kokeita anotaan vuosittain useita. Koekauden  ulkopuolella järjestämme erilaisia tapahtumia, joten kerhomme jäsenillä on  varsin paljon mahdollisuuksia osallistua toimintaamme ympäri vuoden – yksin tai  yhdessä koko perheen kanssa.

Harrastamamme rotu, dreeveri, on pienajokoira, jota käytetään suomessa lähinnä jäniksen ja ketun metsästykseen.  Sen alkuperäinen kotimaa on Ruotsi. Se on melko  pitkärunkoinen ja matalaraajainen koira, joka ilmentää ennemminkin voimaa ja  rotevuutta kuin jaloutta ja nopeutta. Dreeverillä on luontainen, erittäin vahva metsästysvietti. Se  soveltuu parhaiten kaveriksi metsään, nimenomaan metsästykseen, myös aseettomaan  koe- ja kilpailutilanteessa ja lenkkipoluille. Koira viihtyy niin sisällä kuin tarhassa ja on  lapsiystävällinen, tottelevainen sekä uskollinen kaveri. Rodun jalostamisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että  koiria käytetään myös näyttelyissä, jotta kasvattajat saavat puolueettoman  lausunnon kasvatustyöstään ja näin ollen voivat ottaa saavutetut tulokset tai  virheet huomioon, kun jälleen suunnittelevat uusia astutuksia.

Dreeverien metsästysominaisuuksia  mitataan ajokokeissa, joita järjestetään elo- helmikuussa eri puolella Suomea.  Ruotsissa dreeveriä käytetään paljon myös jäljestyskoirana. Jäljestys on mainio  tapa pitää dreeveri kunnossa ja sen mieli virkeänä metsästyskauden  ulkopuolella, sitä kun voi harrastaa myös kesällä. Dreeveri soveltuu myös  linnustamiseen. Uiminen vahvistaa sen lihaksia ja kun sitä jo pennusta  opetetaan, niin se oppii myös noutamaan veteen pudonneen sorsan.

Dreeveri on ulkoilevien,  luontoa rakastavien, taajamiinkin joutuneiden, eläinrakkaiden ihmisten koira,  koko perheen lemmikki, silti täysiverinen metsästyskoira, joka vaatii  isännäkseen tai emännäkseen metsästäjän. Parhaiten dreeveri sopii perheisiin, joissa harrastetaan  runsaasti ulkoilua ja liikuntaa metsissä. Nykyinen kenneltoiminta moninaisine  eri harrastusmuotoineen on kehittynyt sellaiseksi, että esim. sen tarjoamat  koe- ja kilpailutapahtumat käyttökoirille antavat täydellisen  metsästystapahtuman ilman asetta koko perheelle.